Naar aanleiding van de persconferentie van minister president Rutte maandagavond jl. en na overleg met KNVB en GGD hebben het bestuur van afc DWS en Milano Koenders Voetbalschool het volgende protocol voor trainingen en wedstrijden, in ieder geval voor de komende 3 weken afgesproken:

  • De kantine moet gesloten blijven.
  • Ook de kleedkamers blijven dicht. Er kan dus niet omgekleed en gedoucht worden. Spelers dienen in trainings- of wedstrijdtenue naar de club te komen. Omkleden kan in uiterste nood op het toilet of op de tribune. Wedstrijdbesprekingen zullen buiten op de tribune of elders op het park moeten plaatsvinden.
  • Per familie mag 1 ouder een (of meer) kind(eren) afzetten.
  • Ouders worden verzocht bij trainingen en wedstrijden uw kind bij het dranghek bij het begin van kunstgrasveld 1 af te zetten, waar ze worden opgehaald door de trainer en daar na de training of wedstrijd ook weer worden afgezet.
  • Er worden dranghekken geplaatst aan het begin van het terrein bij Kunstgras 1, een dranghek tussen grasveld en Kunstgras 1 en een dranghek bij de opgang naar Kunstgras 2. Ouders mogen tot de dranghekken en op de weg bij de sloten. Houd u zich alstublieft aan deze beperking.
  • Meld bij je trainer, coördinator of het bestuur als je positief getest bent, zodat we passende maatregelen kunnen nemen om verdere besmetting binnen het team en de club te voorkomen.
  • Voor bezoekende Amsterdamse clubs geldt dat ouders niet gezien worden als staf en helaas niet aanwezig mogen zijn op het sportpark.
  • afc DWS volgt het KNVB-protocol voor wedstrijden (van een thuis- of bezoekend team) die worden afgezegd i.v.m. een coronageval in het betreffende team.

Ook voor bezoekende teams moeten de eerste 5 punten worden gehandhaafd. Dit is met name vervelend voor teams die van ver komen en voor wie we helaas ook geen faciliteiten beschikbaar kunnen stellen. We doen dit echter niet uit onwil maar, zoals gezegd, om ieders gezondheid in acht te nemen en uw en onze teams in de gelegenheid te stellen, te blijven
voetballen. Indien u toch op Sportpark Spieringhorn moet zijn omdat u bijvoorbeeld een (deel van een) team naar de wedstrijd rijdt, registreert u zich dan via dit formulier zodat we hiermee de GGD kunnen helpen met bron- en contactonderzoek, indien nodig.

Ook wij als bestuur van afc DWS en Milano Koenders Voetbalschool vinden de aangescherpte maatregelen erg vervelend.
We hopen daarom op uw begrip en rekenen op uw medewerking.

#Samen verslaan we corona!

Bestuur afc DWS
Bestuur Milano Koenders Voetbalschool

Veelgestelde vragen:

Zijn wedstrijden en toernooien toegestaan?

Sinds 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf 29 september 18:00 uur mag daar geen publiek meer bij zijn.

Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden?

Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?

Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor
ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport?

Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?

Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de
sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?

Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Deel deze pagina