Onderbouw in de belangstelling

Afgelopen seizoen was wederom uitdagend met helaas weer een lockdown. Toch hebben we ook dit jaar weer laten zien dat MK Voetbalschool vele talenten weet voort te brengen.

Begin dit seizoen is voor de onderbouw weer een samenwerken opgestart met Ajax. Voor de jongste spelers komt steeds meer aandacht uit verschillende clubs. Zo zijn Mason Koenders en Riley Kuik aangenomen bij Ajax. Marouan El Ouakili(JO10), Rayan el Achkari en Moussa Ameziane (JO7) mogen de komende tijd op stage bij Ajax. Evian Etnel (JO8) en Akram Lechkar hebben dit jaar stage gelopen bij Ajax. Tyrese Drenthe (O10) loopt stage bij Feyenoord en Adam Ait Lmkdem (O11) mocht op stage bij PSV. 

Nieuwsupdate over de verhuizing!

De herontwikkeling van Sportpark Spieringerhorn levert een aantal uitdagingen voor DWS op. In deze nieuwsupdate meer informatie over de (tijdelijke) uitplaatsingm en de ontwikkeling van het DWS voetbalproduct in samenwerking met de MK Voetbalschool.

Herontwikkeling Sportpark Spieringerhorn.

Vorig jaar november zijn de plannen voor de herontwikkeling van Sportpark Spieringhorn door de gemeenteraad goedgekeurd. De gemeente wil Sloterdijk-Centrum omvormen van kantorengebied naar stadswijk. Dit betekent dat het gehele sportpark opnieuw ingericht wordt. Zo verhuizen bijvoorbeeld alle voetbalvelden naar de kant van SDW.

De start van de herontwikkeling begint bij DWS. Kunstgrasveld 2 en het tussengrasveld zullen als eerste worden bebouwd. Om die reden zal DWS vanaf volgend seizoen (tijdelijk) worden uitgeplaatst naar sportpark Sloten.

Komend siezoen

De gemeente zal zorgdragen voor een tijdelijk onderkomen met dezelfde capaciteit aan bijvoorbeeld kleedkamers als dat we nu hebben. Ook heeft de wethouder aangegeven DWS te willen ondersteunen om de verhuizing voor haar leden dragelijker te maken.

Aangezien dit een zeer ingrijpende gebeurtenis is, heeft het bestuur van DWS externe hulp ingeschakeld van vakexperts. Vorige week is wethouder Simone Kukenheim met een delegatie vanuit de gemeente op bezoek geweest. Het is nu 100% duidelijk geworden dat we minimaal 2 seizoenen onze trainingen en wedstrijden organiseren op Sportpark Sloten. Het zal hier gaan om 3 kunstgrasvelden en een grasveld.

Op dit moment wordt met de gemeente gesproken over extra ruimte voor huiswerkbegeleiding en over de inzet van busjes om leden naar de nieuwe locatie te kunnen brengen. Dit zou betekenen dat er een pendeldienst rijdt tussen de Spaarndammerbuurt, Sloterdijk, Plein 40-45, Station Lelylaan en Sportpark Sloten.

De ontwikkeling van het DWS voetbalproduct

Het bestuur van DWS heeft zich altijd als doel gesteld om in samenwerking met de MK Voetbalschool het voetbalproduct naar een (nog) hoger niveau te tillen en zo voldoende perspectief op te bouwen voor een bloeiende toekomst. Door de verhuizing en het overdragen van het gebouw van DWS, ontstaat een financiële basis voor het ontwikkelen van een nieuw complex in samenwerking met de gemeente.

Waar dat is, bepalen wij als DWS zelf. We kunnen een nieuwe toekomst bouwen op sportpark Sloten, maar ook een terugkeer naar Spieringhorn is een optie.

DWS organiseert een tweetal informatiedagen in de kantine. Deze vinden plaats op dinsdag 17 mei van 18:00-19:00 en zaterdag 21 mei van 09:00-12:00. Het is een inloop bespreking dus je kunt langskomen binnen deze uren. In de kantine komt alle informatie te hangen en er is iemand van het bestuur aanwezig om vragen te beantwoorden. Uiteraard kan iedereen vooraf al vragen stellen aan het bestuur via info@afcdws.com

Extra zomer trainingen

Zomer zonder voetbal is geen optie!

Vanaf Woensdag 14 juli tot maandag 9 augustus 2021 bieden wij op de WOENSDAG extra MK trainingen aan. De trainingen zijn voor DWS leden, maar ook voor niet DSWS leden. Dus gewoon voor iedereen in Amsterdam en omstreken in de leeftijd van 5 – 14 jaar die wilt blijven trainen.

Wanneer: Iedere woensdag van 16:30 – 17:30.
 
Kosten: 10 euro per keer
 
Aanmelden: Reserveer via de onderstaande knop.
 

Zomervakantie Voetbalkamp 2021

MK-zomervakantie-voetbalkamp

Ook dit jaar is er weer een leuk MK Zomer Voetbalkamp. De leukste zomerinvulling van 2021 op het terrein van DWS in Amsterdam! Beginner of gevorderd, wel of geen lid van een club, keeper of speler: het maakt niet uit. Iedereen is welkom tijdens de zomervakantie. Schrijf je nu in!

Het Mk Zomer Voetbalkamp kent een uniek programma waarin voetbal en plezier centraal staan. Je traint als een prof én krijgt training van (oud-) profvoetballers. Dagenlang voetballen met leeftijdsgenoten die net zoveel van voetbal houden als jij.

Voor wie?

Het MK Zomer Voetbalkamp is voor iedereen van 5 t/m 13 jaar. Jongens, meisjes, voetballers en niet-voetballers, DWS’ers en leden van andere sportverenigingen; iedereen is welkom! De groepen worden ingedeeld op basis van vriendschapsverzoeken, leeftijd en niveau.

Samen met je vriendjes?

Wil je het nog leuker? Kom dan samen met je vriendjes. Ieder vriendje moet zich ook inschrijven.

Wanneer?

Maandag 9 agustus tot en met vrijdag 13 augustus 2021 waarbij de woensdag een rustdag is.
Iedere dag beginnen we om 10:00 uur en stoppen we om 15:00 uur.

MK Voetbalschool aan de EHBO

De KNVB adviseert minimaal één gediplomeerde EHBO’er of bedrijfshulpverlener aanwezig te laten zijn vóór, tijdens en na verenigingsactiviteiten. Op KNVB Assist staat uitgebreide informatie onder Veiligheid op sportaccommodaties.

Bij de MK Voetbalschool zijn alle trainers aan de EHBO en zijn nu gediplomeerde bedrijfshulpverleners.

MK Voetbalschool in Voetbal International

Alle trainers die hem vroeger te lastig of te flegmatiek of the nonchelant vinden, zullen het moeilijk kunnen geloven, maar dat maakt het niet minder waar: Milano Koenders is trainer geworden. En die rol past hem uitstekend.

Een interessant interview in VI over Milano Koenders en de MK Voetbalschool.

Open dagen

Vrijdag 14 mei en zaterdag 15 mei is het weer zover, dan zijn de de jaarlijkse open dagen van de Milano Koenders Voetbalschool. Tijdens de voetbalschool open dagen zijn kinderen vanaf 5 jaar tot en met 12 uit Amsterdam en omstreken van harte welkom bij AFC DWS op het Sportpark Spieringhorn voor de gratis training.

Aanmelding voor open dag

Meivakantie trainingen

In de meivakantie organiseert MK Voetbalschool extra trainingen. De extra trainingen zijn voor iedereen in Amsterdam en omstreken. De kosten van de extra trainingen zijn € 10,- per training.

 • Woensdag 28 april: 11:30 – 12:30 uur
 • Vrijdag 30 april: 11:30 – 12:30 uur
 • Zondag 2 mei: 11:30 – 12:30 uur
 • Dinsdag 4 mei : 11:30 – 12:30 uur
 • Vrijdag 7 mei: 11:30 – 12:30 uur
 • Zondag 9 mei: 11:30 – 12:30 uur

Aanmelden voor trainingen

Lockdown actie

Geef uw kind een 1 op 1 training voor geen € 75, maar € 25 per keer. Dit is nog eens trainen als een prof bij een prof!

De individuele trainingen zijn op de volgende dagen mogelijk:

 • Vrijdag 18 december
 • Zondag 20 december
 • Dinsdag 22 december
 • Donderdag 24 december
 • Zondag 27 december
 • Dinsdag 29 december
 • Woensdag 30 december
 • Zondag 3 januari