De herontwikkeling van Sportpark Spieringerhorn levert een aantal uitdagingen voor DWS op. In deze nieuwsupdate meer informatie over de (tijdelijke) uitplaatsingm en de ontwikkeling van het DWS voetbalproduct in samenwerking met de MK Voetbalschool.

Herontwikkeling Sportpark Spieringerhorn.

Vorig jaar november zijn de plannen voor de herontwikkeling van Sportpark Spieringhorn door de gemeenteraad goedgekeurd. De gemeente wil Sloterdijk-Centrum omvormen van kantorengebied naar stadswijk. Dit betekent dat het gehele sportpark opnieuw ingericht wordt. Zo verhuizen bijvoorbeeld alle voetbalvelden naar de kant van SDW.

De start van de herontwikkeling begint bij DWS. Kunstgrasveld 2 en het tussengrasveld zullen als eerste worden bebouwd. Om die reden zal DWS vanaf volgend seizoen (tijdelijk) worden uitgeplaatst naar sportpark Sloten.

Komend siezoen

De gemeente zal zorgdragen voor een tijdelijk onderkomen met dezelfde capaciteit aan bijvoorbeeld kleedkamers als dat we nu hebben. Ook heeft de wethouder aangegeven DWS te willen ondersteunen om de verhuizing voor haar leden dragelijker te maken.

Aangezien dit een zeer ingrijpende gebeurtenis is, heeft het bestuur van DWS externe hulp ingeschakeld van vakexperts. Vorige week is wethouder Simone Kukenheim met een delegatie vanuit de gemeente op bezoek geweest. Het is nu 100% duidelijk geworden dat we minimaal 2 seizoenen onze trainingen en wedstrijden organiseren op Sportpark Sloten. Het zal hier gaan om 3 kunstgrasvelden en een grasveld.

Op dit moment wordt met de gemeente gesproken over extra ruimte voor huiswerkbegeleiding en over de inzet van busjes om leden naar de nieuwe locatie te kunnen brengen. Dit zou betekenen dat er een pendeldienst rijdt tussen de Spaarndammerbuurt, Sloterdijk, Plein 40-45, Station Lelylaan en Sportpark Sloten.

De ontwikkeling van het DWS voetbalproduct

Het bestuur van DWS heeft zich altijd als doel gesteld om in samenwerking met de MK Voetbalschool het voetbalproduct naar een (nog) hoger niveau te tillen en zo voldoende perspectief op te bouwen voor een bloeiende toekomst. Door de verhuizing en het overdragen van het gebouw van DWS, ontstaat een financiële basis voor het ontwikkelen van een nieuw complex in samenwerking met de gemeente.

Waar dat is, bepalen wij als DWS zelf. We kunnen een nieuwe toekomst bouwen op sportpark Sloten, maar ook een terugkeer naar Spieringhorn is een optie.

DWS organiseert een tweetal informatiedagen in de kantine. Deze vinden plaats op dinsdag 17 mei van 18:00-19:00 en zaterdag 21 mei van 09:00-12:00. Het is een inloop bespreking dus je kunt langskomen binnen deze uren. In de kantine komt alle informatie te hangen en er is iemand van het bestuur aanwezig om vragen te beantwoorden. Uiteraard kan iedereen vooraf al vragen stellen aan het bestuur via info@afcdws.com

Deel deze pagina